Thursday, September 20, 2012

Emas/Perak VS Hartanah!

Ingat tak satu tika dulu.. -sekarang pun ada yang mempertikaikan kelebihan emas/perak vs hartanah... Jom kita borak 'berisi' jap...

Satu masa dulu, yang taksub pada pelaburan emas/perak membentangkan pilihannya lebih baik dan lebih bagus daripada pelaburan hartanah. Yang ada blog- Pergh!! berapi punya komen!

Yang gila dengan pelaburan hartanah pun taknak mengalah! Hartanah lebih bagus pulangannya berbanding emas/perak ni...Lebih cepat nak jadi jutawan!

Gambar sesat.. tiada kena mengena dengan tajuk ni! hahaha! Kasi realese tension jap. takde lah rasa macam blaja kat dalam kelas pulak (antara kereta yang aku minat! Wooo kereta apakah ini?)

Otai eams/perak...
Extremis hartanah...
Dah...  jangan gaduh-gaduh. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangannya. Apa kata kita 'layan' dua-dua? Dua-dua kita dapat! Kan best!

"Mana nak carik duit beb kalo layan dua-dua skali. Seksa hidup beb! Ko nak bagi aku Man?", soalan 'killer' dari dalam 'taman' hati aku..
 Emas keluaran PAMP, buatan Swiss

Apa kata kita kumpul duit dulu sikit-sikit beli emas, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Bila dah tukar emas/perak nanti, susah sikit nak dapatkan cash balik.  Dah jadi 'bukit' nanti, kan dah boleh jadikan sebagai deposit beli rumah!

Perak/Silver 100g keluaran Public Gold, Malaysia

Yang dah ada rumah dan buat sewakan, apa kata keuntungan sewa tu kita jangan guna dulu. Kita 'layan' emas/perak balik. Ulang semula seperti yang di atas tadi..

3 kali buat..
6 kali ulang...
12 kali dan lagi..lagi..

Kan dah banyak emas/perak dan hartanah korang! Alhamdulillah... harga emas/perak turun..beli dan simpan. Naik, jual! Layan!

P/S: Pendapat aku tadi berjaya aku lakukan. Pengalaman... Tak mustahil juga bagi pembaca blog ini.. Tak jadi? kena berguru lagi...-mungkin kita terlupa zakat dan sedekah yang belum dilaksanakan. Ingat! Itu hutang kita pada Allah... 

2 comments:

Farid Adam said...

best2...kalau betul2 praktikkan teknik tu...

cara-buat-duit-clickbank said...

Salah satu Pasif income online yang saya tahu adalah Clickbank !